Oletko jo tehnyt äänestyspäätöksesi näissä presidentinvaaleissa? Entä kuuluuko lähipiiriisi vielä asian kanssa empiviä? Nyt on tärkeä hetki pysähtyä miettimään, millaista presidenttiä Suomi kaipaa juuri nyt. Ota tästä talteen tiivistetyt ajatukset Pekan presidenttiyden puolesta. Tehdään Pekasta presidentti! 

Pekalta on valtava kokemus ja runsaasti asiantuntijuutta.

Pekka aloitti poliittisen uransa jo 1980-luvulla ja onkin pitkän linjan kokenut yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hänen erikoisosaamistaan on ulkopolitiikka, jonka tuntemusta presidentin työssä erityisesti tarvitaan. Hän on toiminut muun muassa YK:n erityisedustajana Darfurin kriisissä sekä johtanut sotien ympäristövaikutusten tutkintaa useilla kriisialueilla. Pekka jos joku tietää, miten rauhasta neuvotellaan ja miten mullistavia vaikutuksia sodalla on ihmisten elämään. 

Häneltä löytyy tuoretta Suomen kansainvälisten suhteiden johtotehtävien kokemusta viime hallituskaudelta, jolloin hän toimi maamme ulkoministerinä. Ulkoministerinä Pekka oli myös yhtenä avainhenkilöistä Suomen Nato-prosessissa. Pekka tuntee tämän hetken keskeiset ulkopoliittiset kipupisteemme ja pystyy rakentavalla otteellaan vaikuttamaan merkittävällä tavalla positiivisen Suomi-kuvan puolesta. 

Hän on vuosien mittaan ollut edelläkävijänä monella saralla. 1980-luvulla Pekka oli mukana perustamassa Suomeen uutta poliittista puoluetta, ja hän on toiminut 1990-luvulla Euroopan ensimmäisenä vihreänä ministerinä. Myös näissä vaaleissa Pekka pystyy valituksi tullessaan rikkomaan useita lasikattoja. 

Pekan arvopohjaa tarvitaan juuri nyt Suomeen.

Pekka tunnetaan Suomessa ja maailmalla tinkimättömästä sitoutumisestaan ihmisoikeuksien ja oikeudenmukaisuuden edistämiseen sekä ympäristökriisin torjuntaan. Hän on tehnyt työtä  ympäristön kannalta kestävämmän tulevaisuuden puolesta jo huomattavasti aikaisemmassa vaiheessa kuin suuri osa viime vuosikymmenten suomalaisista aktiivipoliitikoista. 

Useiden konfliktien ja kuumentuvien kansainvälisten suhteiden maailmassa Suomi tarvitsee edustajakseen Pekan, jonka voimme luottaa edistävän vakaasti yhdenvertaisuutta, rauhaa ja erilaisia ajattelutapoja kunnioittavaa keskustelukulttuuria niin Suomessa kuin maailmalla. 

Pekasta Suomi voi saada arvojohtajaksi välittävän, kuuntelevan ja helposti lähestyttävän presidentin, joka sekä kunnioittaa perinteitä että tunnistaa herkällä korvalla yhteiskunnassa tapahtuvia muutoksia. Suomalaiset ansaitsevat presidentin, joka kuuntelee kansan ajatuksia ja pyrkii nostamaan yhteiskunnalliseen keskusteluun näistä kohtaamisista nousevia teemoja. 

Pekka on loistava diplomaatti ja sujuva suhteiden kehittäjä.

Pekka on vahva kansainvälisten suhteiden taitaja. Hänellä on jo nyt poikkeuksellisen laajat, pitkän uran aikana rakennetut ja huolella ylläpidetyt verkostot. Pekka on sydämellinen ja avoin johtaja, joka saa jokaisen kohtaamansa ihmisen tuntemaan itsensä tervetulleeksi. Valittavan presidentin tulee olla valmis hoitamaan tehtäviään täysillä heti ensimmäisestä työpäivästään lähtien. Myös siksi Pekka on erinomainen valinta toisella kierroksella. 

Tärkeintä näissä vaaleissa on äänestää omien arvojen mukaan sitä ehdokasta, jolla kokee olevan eniten ja monipuolisimmin annettavaa Suomen ulkopolitiikan johtohahmona tulevina vuosina. Pekka Haavisto tarjoaa parhaan vaihtoehdon heille, jotka arvostavat diplomaattista osaamista, rauhaa ja ihmisoikeuksia sekä syvällistä näkemystä ulkopolitiikan pitkästä linjasta ja tulevaisuuden suunnasta.

Pekka on täysi kymppi!

Emilia Lakka, Viitteen varapuheenjohtaja
Aliisa Wahlsten, Viitteen hallituksen jäsen