Liity jäseneksi

Miksi liittyä? 

  • Tiedehenkinen yhteisö. Tutustut samanhenkisiin ihmisiin ympäri Suomen.
  • Oppimisen ja jakamisen foorumit. Järjestämme tilaisuuksia, joissa pääset keskustelemaan politiikasta, luontokadosta, sähköautoista ja muista tärkeistä aiheista. Lisäksi pääset keskustelemaan muiden viiteläisten kanssa Discord- ja Kasvimaa-alustoillamme ajankohtaisista aiheista.
  • Vaikuttamismahdollisuudet. Aktiivisena jäsenenä voit osallistua tutkittuun tietoon perustuvan politiikan edistämiseen.

Mihin paikallisyhdistykseen? 

Sivun alalaidassa on lista Viitteen paikallisyhdistyksistä. Jos alueellasi on jo Viitteen paikallisyhdistys, kannattaa ensisijaisesti liittyä siihen, sillä silloin olet mukana myös paikallispolitiikassa. Voit kuitenkin liittyä myös suoraan ns. emo-Viitteeseen, joka toimii paikallisyhdistysten toiminnan hallinnollisena kotina. 

Milloin liittyä? 

Olet tervetullut jäseneksi missä kohdin vuotta tahansa eli milloin vain! Jäsenmaksun suuruus riippuu jossain määrin liittymisen ajankohdasta. Siitä lisää seuraavassa kohdassa. 

Mitä jäsenyys edellyttää? 

Viitteen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa 15 vuotta täyttänyt henkilö, joka hyväksyy liiton tarkoituksen ja joka on Suomen kansalainen tai ulkomaalainen, jolla on kotipaikka Suomessa. 

HUOMAA, että Viitteen jäsenyys tarkoittaa automaattisesti myös Vihreän liiton jäsenyyttä. Siksi jäsen ei voi olla muun rekisteröidyn puolueen jäsen.

Vihreän liiton jäsen voi kuitenkin kuulua niin moneen vihreään yhdistykseen (kuten Viite) kuin haluaa, joten jäsenyys muussa vihreässä yhdistyksessä ei ole ongelma. 

Mitä liittyminen maksaa? 

Viitteen jäsenyys tarkoittaa automaattisesti myös Vihreän liiton jäsenyyttä. Vihreiden jäsenmaksu vuonna 2024 on 48 euroa. Vähävaraisilta (opiskelijat, työttömät jne.) maksu on 18 euroa.

Mikäli liityt mukaan aivan uutena Vihreän liiton/Viitteen jäsenenä, suorita jäsenmaksusi liittymislomakkeen täyttämisen yhteydessä.

Jäsenyyden jo omaavat voivat maksaa jäsenmaksunsa asiointipalvelun kautta löytyvillä tiedoilla. Kaikille vihreille jäsenille tulee myös vuosittain sähköposti, jostaa maksuohjeet tilisiirtoon löytyvät.

Voit toki myös tukea Viiteen toimintaa liittymättä jäseneksi. Tämä onnistuu toimintaa tukevalla lahjoituksella.

Mihin laitan nimeni? Sign me up!

Liityminen paikallisyhdistyksiin:

Espoon tieteen ja teknologian vihreät

Helsingin tieteen ja teknologian vihreät

Hämeen tieteen ja teknologian vihreät

Kaakkois-Suomen tieteen ja teknologian vihreät

Keski-Suomen tieteen ja teknologian vihreät

Oulun vaalipiirin tieteen ja teknologian vihreät

Pirkanmaan tieteen ja teknologian vihreät

Satakunnan tieteen ja teknologian vihreät

Savo-Karjalan tieteen ja teknologian vihreät

Vantaan tieteen ja teknologian vihreät

Varsinais-Suomen tieteen ja teknologian Vihreät

Etkö löytänyt omaa aluettasi listalta? Liity silloin ns. emo-Viitteeseen Vihreän liiton liittymislomakkeella:

Viite – Tieteen ja teknologian vihreät

Tervetuloa kannattamaan tutkittuun tietoon perustuvaa politiikkaa sekä edistämään vihreitä arvoja, vapautta, vastuuta ja välittämistä tieteen ja teknologian keinoin!