Milloin: 9.9.2023, klo 11 – 18:30 (23:00)
Paikka: Vihreiden puoluetoimisto, Mannerheimintie 15b A, 4 krs., Helsinki

Tieteen kesäseminaari 2023 paneutuu työn ja työelämän kysymyksiin. Miten työelämä suhteutuu ympäristökriiseihin? Millaista työtä eläimet tekevät yhteiskunnassa? Millaista voi olla tulevaisuuden kestävä työelämä?

PÄIVÄN OHJELMA

11:00-12:15

Lounas

12:15—12:30

Tervetulosanat, päivän ohjelman esittely

12:30—13:30

Matti Välimäki: ”Havaintoja työperäisestä maahanmuutosta ja sitä koskevasta politiikasta” ja keskustelua

Matti Välimäki työskentelee tutkijana Helsingin yliopistossa. Hän on muuttoliikkeisiin ja niitä koskevan politiikan kehitykseen erikoistunut valtiotieteiden tohtori ja politiikan ja historian tutkija. Hän on aiemmin työskennellyt Eduskuntatutkimuksen keskuksessa ja Siirtolaisuusinstituutissa ja on parhaillaan toimivapaalla E2 Tutkimuksesta. Välimäen tämän hetken päätutkimuskohde on ulkomaalaisten maasta poistamisen käytäntöjen kehitys Suomessa 1970-luvulta 2020-luvulle.

13:45—14:45

Perttu Salovaara “Johtajuuden romanssi – Mitä on yhteisöohjautuvuus ilman pomoja?” ja keskustelua

Perttu Salovaara (FT, dosentti) on toiminut organisaatikonsulttina ja työyhteisöiden kehittäjänä yli 20 vuotta. Perttu on julkaissut ensimmäisen suomalaisen kirjan yhteisöohjautuvuudesta, “Johtopäätös – Yhteisöt ja organisaatiot pomokulttuurin jälkeen” (2020), ja kirjoittanut lähes 30 tieteellistä julkaisua mm. johtamisesta ja yhteisöohjautuvuudesta.

14:45—15:30

Iltapäiväkahvit

15:30—16:30

Tuija Koivunen ”Muunlajiset eläimet työntekijöinä”.  

Tuija Koivunen (YTT, dos.) työskentelee Itä-Suomen yliopistossa yhteiskuntapolitiikan yliopistonlehtorina. Hänen tutkimusaiheensa keskittyvät erilaisiin työelämän tutkimuksen kysymyksiin erityisesti sosiaalisesti tuotettujen erojen näkökulmasta. Hän on yksi Työ elää. Murroksia, trendejä ja muutoksen suuntia Suomessa-kirjan (2023, Gaudeamus) toimittajista ja kirjoittajista.

16:45—17:45

Eeva Houtbeckers: Työ ja toimeentulo sosioekologisten kriisien aikana

Dosentti, KTT Eeva Houtbeckers on yhteiskuntatieteellinen ympäristötutkija, Untame-kollektiivin toinen perustaja ja tieteellisen aikakauslehti Degrowthin toimituskunnan perustajajäsen. Hän toimii erikoistutkijana Turun yliopistolla Postfossiilinen työ -hankkeessa (2023–2024) sekä Meidän metsämme -kansalaisliikkeessä.

18:00—18:30

Yhteenveto ja keskustelu

18:30—23:00

Iltaohjelmaa ja pientä syötävää


Lippujen hinta: Viitteen jäsenet 25 €, Muut 40 €, Kannatuslippu 60 €
Kannatuslipulla kata suuremman osuuden tilaisuuden kuluista.

Hinta sisältää seminaaripäivän, sekä lounaan ja kahvin. Hinta sisältää myös iltaohjelman ja pientä syötävää illalla. Kaikki tarjoilut ovat vegaanisia. Ilmoitathan erityisruokavalioista ja allergioista ilmoittautuessasi. Osta lippusi tähän Viitteen vuoden päätapahtumaan jo tänään! Lippuja on rajallinen määrä.

____

Tapahtuman järjestävät: Viite – Tieteen ja teknologian vihreät, Opintokeskus Visio, Helsingin tieteen ja teknologian vihreät. Tilaisuudessa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita ja viranomaisten ajantasaisia ohjeita terveysturvallisuuteen ja koronatilanteeseen liittyen. 

Jos et pääse paikalle, voit silti kuunnella asiantuntijoiden puheenvuorot: ne striimataan suorana Viitteen Facebook- ja Youtube-kanaville. Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/230802755949093/.