Tieteen Kesäseminaari 2021 – Järki ja tunteet
– Miten teemme päätöksiä?

28.8.2021 Luontokeskus Haltia klo 12 alkaen
Tapahtuma facebookissa

Päätöksillä tehdään tulevaisuutta. Mutta tiedätkö, miten teemme päätöksiä? Miten vaistot ja tunteet vaikuttavat? Miten päätöksiä tehdään tekoälyn avulla? Miten valitset puolisosi tai puolueesi? Tieteen kesäseminaari 2021 paneutuu näihin kysymyksiin ja puhujina on tieteentekijöitä eri aloilta: tekoälytutkija ja professori Teemu Roos, aivotutkija ja professori Minna Huotilainen, emootiotutkija, professori Mikko Salmela ja psykologian tohtori Tuomas Leisti.

Varaa lippusi tähän Viitteen vuoden päätapahtumaan jo tänään! https://holvi.com/shop/viite-ry/section/kesaseminaari-2021/

Hinta:
Viitteen jäsenet 25 €
muut 40 €

Lippuja on vain rajallinen määrä, joten kannattaa reagoida pian.

Hinta sisältää  seminaaripäivän ja saunaillan sekä lisäksi kahvin, lounaan ja iltagrillailut. Kaikki tarjoilut ovat vegaanisia. Ilmoitathan erityisruokavalioista ja allergioista ilmoittautuessasi.
Hinta sisältää myös bussikuljetuksen Nuuksioon lauantaina Helsingin keskustasta (lähtö noin klo 10:15, tarkka aika ja paikka ilmoitetaan ilmoittautuneille). Paluu omin keinoin, esimerkiksi bussilla 245 (A), katso aikataulut HSL.fi.

Tapahtumassa on järjestetty ilmainen lastenhoito. Ilmoitathan lastenhoidon tarpeesta ilmoittautuessasi.

Tilaisuudessa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita ja viranomaisten ajantasaisia ohjeita terveysturvallisuuteen ja koronatilanteeseen liittyen. Olemme myös rajoittaneet lippumäärää, jotta riittävät turvavälit ovat mahdollisia.
Tilaisuus järjestetään Etelä-Suomen aluehallintoviraston 20.8. voimaan tulevia ohjeita noudattaen. Jos osallistujia tulee yli 25, osallistujat jaetaan koko tapahtuman ajaksi kahteen erilliseen ryhmään, joilla on oma katsomolohkonsa, wc-tilansa ja lounas- ja kahvitarjoilunsa. Tilaisuuden maksimiosallistujamäärä on 50.
Osallistujilla on mahdollisuus säilyttää turvavälit eli välttää lähikontaktia toisiinsa ja osallistujien turvallisuus voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta.

Yöpyminen on mahdollista Solvallassa (yöpyminen kahden hengen huoneessa 45 €/henkilö). Varaa majoitus itse suoraan Solvallasta: https://www.folkhalsan.fi/fi/hotellit-ja-leirinta-alue/majoitus-solvalla/

Haltiassa on samana päivänä tapahtuma, joka juhlistaa Suomen luonnon päivää, joka on nyt ensimmäistä kertaa virallinen liputuspäivä. Tästä syystä Haltiassa on tarjolla paljon muutakin toimintaa kuin meidän tapahtumamme, joten tilanteen salliessa kannattaa saapua paikalle ajoissa. On hyvä kuitenkin huomioida, että esimerkiksi pysäköintialueella saattaa olla täyttä. Lisätietoja Haltian tapahtumasta: https://haltia.com/

PS: Jos et pääse paikalle, voit silti kuunnella asiantuntijoiden puheenvuorot: ne striimataan suorana Viitteen Facebook- ja Youtube-kanaville.

AIKATAULU (tarkentuu heinäkuun aikana)

11:00 Saapuminen, lipunnosto, omatoiminen tutustuminen Haltian näyttelyihin ja luontopolkuun

12:00 lounas, Ravintola Haltia

13:00:13:15 Puheenjohtaja Ville Seppälän tervetulosanat, päivän ohjelman esittely (Haltia-sali)

13:15-14:15 esitys 1 +keskustelu

14:15-15:15 esitys 2 +keskustelu

15:15-16:00 Iltapäiväkahvit

16:00-17:00 esitys 3 +keskustelu

17:00-18:00 esitys 4 +keskustelu

18:00-18:30 päätössanat ja yhteinen keskustelu

18:30 alkaen saunat, grillailua Haltian kodassa, omatoimista retkeilyä

23:00 Päivä päättyy

Opintokeskus Visio (https://opintokeskusvisio.fi/) tukee tapahtuman järjestämistä.