Arvoisa puolekokous,

Star Trek oli uraauurtava televisiosarja, joka esitteli tulevaisuuden, missä suurin osa ihmiskunnan ongelmista oli ratkaistu teknologialla. Tulevaisuuden, missä Ihmiset ympäri maailmaa olivat saman aluksen komentosillalla, miehet ja naiset rinnakkain tasa-arvoisina, työskentelemässä kohti yhteistä päämäärää.

Olemme jo nähneet häivähdyksen tästä tulevaisuudesta yhteiskunnassamme ja näemme sen myös tässä salissa. Teknologia on tuonut meille läpinäkyvän alumiinin* ja ryhävälaskannat ovat elpyneet, kuten neljännessä Star Trek -elokuvissa. Me olemme jo tulevaisuudessa tai ainakin sen reunalla.

Politiikan kuuluu olla kiinni ihmisten arjessa, mutta sen tulee myös katsoa kauemmas tulevaisuuteen. Tarvitsemme näkemyksen siitä, millainen Suomi on vuosisadan jälkipuoliskolla, kun ilmastonmuutos ja luontokato on pysäytetty, mutta tuhojen kanssa on yhä selviydyttävä ja ekologinen jälleenrakennus on käynnissä. Meidän on oltava entistä valmiimpia vastaamaan siihen, miten uusien teknologioiden, kuten tekoälyn ja genetiikan, luomat haasteet ja mahdollisuudet kohdataan.

Vihreiden paikka ei ole oikealla eikä vasemmalla, vaikka meitä yritetään yhä sille akselille sijoittaa. Se on edellä. Ollaksemme edellä meillä on oltava pidemmän aikavälin visio tavoitteistamme. Tarvitsemme Star Trek -vihreyttä.

Kiitos. \V/_

*Täsmällisemmin kyseessä on keraaminen alumiiniyhdiste. https://en.wikipedia.org/wiki/Aluminium_oxynitride