Hyvät vihreät siellä ruutujen takana,

minä puhun teille nyt 60-luvusta, 80-luvusta ja 2020-luvusta.

Uudet politiikkalohkot ovat syntyneet hakemaan ratkaisuja laajoihin yhteiskunnan muutoksiin.

Sosiaalipolitiikalle oli vahva tilaus 60-luvun rakennemuutoksissa.

Ympäristöheräämisen myötä vuonna 1973 Sorsan hallitus esitti laajan ympäristöhallinnon perustamista. Vastustuksen taituttua, 10 vuotta myöhemmin, vuonna 1983 perustettiin ympöristönimisteriö ja 80-luvun aikana ympäristöpolitiikka vakiintui ja Vihreä liike oli tässä vahvasti mukana. 

Teknologian ja digitalisaation vaikutus yhteiskunnan kaikkiin alueisiin on valtava ja alati kasvava. Hallinnon ja politiikan keskusteluissa tämä aihe on kuitenkin merkittävyyteensä nähden marginaalissa.

Tieto ja teknologiapolitiikalla on ratkaiseva merkitys kolmen kestävyyden: ympäristön kestävyyden, sosiaalisen kestävyyden ja taloudellisen kestävyyden saavuttamisessa ja ylläpitämisessä.

Kuten Vihreät olivat luomassa ympäristöpolitiikkaa aikanaan, niin nyt 2020-luvulla on Vihreiden aika olla luomassa Suomeen hallinnon siilot ja puolueiden rajat ylittävää kestävää, yli hallituskausien ulottuvaa tieto- ja teknologiapolitiikkaa.

Pyyntöni teille, joita aihe kiinnostaa, olkaa rohkeasti minuun yhteydessä. Olen Antti ’Jogi’ Poikola tietoyhteiskuntaryhmän puheenjohtaja ja laitan yhteystietoni chattiin.

Antti ’Jogi’ Poikola

[email protected]

+358 44 337 5439

https://www.vihreat.fi/tietopoliittinen-ohjelma