Vihreät on sivistyspuolue joka nostaa politiikkaan monipuolisesti erilaisia ihmisiä. Vihreät on ihan kaikkien puolue, mutta se on erityisesti nuorten puolue, feministien puolue, tutkijoiden ja nörttien puolue. Parhaimmillaan nämä piirteet toteutuvat samassa henkilössä, kuten tuoreessa puheenjohtassamme, yhteiskuntatieteiden tohtori ja nintendopelaaja Maria Ohisalossa.

Vihreissä kaikkien kanssa on helppo keskustella tutkimuksesta, tiedepolitiikasta ja tietoyhteiskunnasta. On aivan mahtavaa olla mukana porukassa, jonka intohimona voi olla veropolitiikka. Siis veropolitiikka. Ei myöskään ole mikään ihme, että Vihreiden sisällä Tieteen ja teknologian vihreät ovat kasvaneet ja laajentuneet liittomuotoiseksi.

Haluankin käyttää tämän puheenvuoron kiittääkseni kaikki niitä jotka ovat perustaneet Viitteen paikallisyhdistyksiä ympäri Suomea ja olleet mukana tekemässä Viitteestä liittomuotoista yhdistystä.

Kiitos Espoo ja puheenjohtaja Maija Holma.
Kiitos Helsinki ja pj Atte Harjanne.
Kiitos Keski-Suomi ja pj Ville Seppälä.
Kiitos Pirkanmaa ja pj Petri Vesamäki.
Kiitos Vantaa ja pj Tuija Luhta.
Kiitos Varsinais-Suomi ja pj Jakke Mäkelä.

Kiitos ihan kaikille Vihreille jotka korostavat sivistyksen merkitystä. Sivistys ei ole koulutuksesta kiinni. Sivistystä on utelias mieli ja nöyryys sen edessä, että uuden tiedon kautta voi muuttaa näkemyksiään. Pidetään me kaikki siitä kiinni.

Teemu Meronen

 

Paikallisyhdistyksiin voi liittyä: https://viite.fi/liity-jaseneksi/