Toimivat työmarkkinat ovat välttämättömyys

Julkaisemme  tällä viikolla Viitteen jäsenten 18-19.6. pitämiä puoluekokouspuheita. Mikko Kiesiläisen puhe (myös Mikon US-blogissa) käsitteli työmarkkinoita

Kuluvalle vuodelle ennustetusta talouskasvusta huolimatta Suomen talous on suurten haasteiden edessä. Matalaa työllisyysastetta ja julkisen talouden kestävyysvajetta ei saada korjattua ilman talouden rakenteellisia uudistuksia.

Jotta Vihreät voivat jatkaa kasvuaan pääministeripuolueeksi, meidän täytyy pystyä artikuloimaan vihreä vaihtoehto talouspolitiikkaan, joka perustuu tieteeseen ja luo edellytykset kestävälle kasvulle.

Keskeisin kysymys on työmarkkinoiden uudistaminen.
Työmarkkinoiden toimivuus on avainasemassa maahanmuuttajien integraation onnistumisessa. Kuten Bengt Holmström totesi viime viikolla “On edesvastuutonta päästää maahanmuuttajat maahan ja estää heitä tekemästä töitä”

Toimivat työmarkkinat ovat parasta eriarvoisuuden torjuntaa. Mitä useampi on töissä, sitä enemmän meillä on resursseja huolehtia niistä jotka eivät siihen itse pysty.

Toimivat työmarkkinat ovat välttämättömyys julkisen talouden kestävyysvajeen korjaamiseksi. Ikääntyvän väestön asettama paine julkiselle taloudelle tulee kasvamaan seuraavat kymmenen vuotta ja nyt jo on nähty että leikkauspolitiikan tie on kuljettu loppuun.

Meidän tulee valmistella vihreä vaihtoehto talouspolitiikkaan joka vastaa näihin kysymyksiin ja tarjoaa työtä ja hyvinvointia kaikille suomalaisille.