Ennakkotietona: Viite järjestää Jyrki Kasville eurovaalitilaisuuden Second Lifessä. Tilaisuuden ajankohta on maanantaina 11.5. kello 20. Tilaisuuden (virtuaalinen) paikka varmistuu viikon sisällä.

Second Life on virtuaalimaailma, jonka sisällön luovat käyttäjät. Se, mitä SL:ssä tehdään, riippuu täysin siitä, että kenen käyttäjän luomalla alueella ollaan. Esimerkiksi Helsingin yliopistolla on SL:ssä luentosali ja infopiste. Toisaalta virtuaalimaailmasta voi löytää historiallisten rakennusten kopioita, roolipelejä, keskustelufoorumeita, ostoskeskuksia, aikuisviihdettä, romanttisia puutarhoja ja taideprojekteja. Kaikkea.

Second Lifen vaatiman ohjelmiston voi ladata koneelleen osoitteessa www.secondlife.com. Ohjelma ja SL:n käyttö on ilmaista. Kirjautuessasi sisään ensimmäisen kerran sinulle luodaan virtuaalihahmo eli avatar. Aloitusavatarit valitaan rajallisesta määrästä perusvaihtoehtoja, mutta omaan avatariaan voi muokata lähes loputtomiin. Jos haluat tehdä niin käyttämättä rahaa, kannattaa kirjoittaa SL:n sisäiseen paikkahakuun ”freebie”. Näin voi löytää paikkoja, joissa on tarjolla ilmaiseksi vaatteita, hiustyylejä ja muita virtuaalisia hyödykkeitä.

Toivottavasti mahdollisimman moni Viitteen jäsen pääsee osallistumaan. Jos et ole aikaisemmin kokeillut kyseistä virtuaalimaailmaa, nyt siihen on hyvä tekosyy. Kannattaa myös liittyä Kasvin SL-tukiryhmään. SL:ssä Jyrkin kampanjaa hoitaa Quintus Yebut, jonka löytää SL:n henkilöhaulla.