TIEDOTE 22.4.2009

Tieteen ja teknologian vihreät asiantuntijat ja aktivistit järjestäytyivät –
VIHREIDEN PUOLUSTETTAVA VAHVEMMIN KANSALAISOIKEUKSIA JA SANANVAPAUTTA TIETOYHTEISKUNNASSA

Viite – Tieteen ja teknologian vihreät r.y. hyväksyttiin Vihreän liiton jäsenyhdistykseksi viime viikonloppuna. Tieteen ja teknologian asiantuntijoista ja aktiiveista koostuvan järjestön tehtävänä on parantaa entisestään Vihreiden asemaa tiede- ja teknologiapolitiikan edelläkävijöinä sekä tuoda vihreitä arvoja tieteeseen ja tutkimukseen.

– Tieteen ja teknologian merkitys päätöksenteossa korostuu yhä enemmän. Uusiutuva energia, tietoturvallisuus, kansalaisten sähköiset oikeudet ja esimerkiksi geeniterapia ovat poliittisia kysymyksiä, jotka vaativat päätöksentekijöiltä uudenlaista asiantuntemusta, Viitteen puheenjohtaja Tino Warinowski kertoo.

Viite on ensimmäinen suomalaiseen eduskuntapuolueeseen kuuluva yhdistys, joka ajaa erityisesti uuden teknologian tuntijoiden ja aktivistien asiaa.

– Haluamme, että Vihreät puolustavat entistä voimakkaammin kansalaisten sähköisiä oikeuksia sekä sananvapautta tietoverkoissa. Vihreät ovat olleet asiassa kiitettävästi esillä: puolueista Vihreät on tietoyhteiskuntakysymyksissä ollut edelläkävijä sekä Suomessa että Euroopassa. Lex Nokia -tapaus kuitenkin osoitti, että parantamisen varaa Vihreilläkin on. Haluamme Viitteen avulla tehdä työtä vakiintuneessa, teknologiamyönteisessä vihreässä puolueessa, jotta ymmärrys uudesta teknologiasta lisääntyisi mahdollisimman hyvin sekä Vihreissä että kaikkialla yhteiskunnassa, Warinowski toteaa.

– Kutsumme yhdistyksen toimintaan mukaan kaikki, joiden mielestä suomalaisessa politiikassa ei ymmärretä riittävästi uuden teknologian, tieteen tai esimerkiksi Internetin lisääntyvää merkitystä. Yhdistyksen toimintaan on juuri nyt hyvä hetki tulla, sillä aloitamme periaateohjelmatyön eli linjaamme, millaiseksi sekä Vihreitä että Suomea ja Eurooppaa pitäisi tieteen ja teknologian alan asiantuntijoiden ja aktivistien mielestä kehittää, Warinowski sanoo.

Viite – Tieteen ja teknologian vihreät
– https://viite.fi
– Vihreiden jäsenyhdistys 19.4.2009 alkaen
– ensimmäinen suomalaiseen eduskuntapuolueeseen kuuluva yhdistys, joka toimii tieteen ja uuden teknologian asiantuntijan ja aktivistien äänitorvena
– vaikuttaa Vihreiden sisällä, eduskunnassa, hallituksessa ja Euroopan Unionissa

Lisätietoja:
Tino Warinowski (puheenjohtaja)
[email protected]
GSM 040 5456 998

Vesa Saarinen (tiedottaja)
[email protected]
GSM 050 3723 473