Puolueen rahoitus on vähentynyt dramaattisesti koettuamme eduskuntavaaleissa rökäletappion. Koska Vihreillä ei ole merkittäviä vakiintuneita tukijoita tai vanhaa rahaa, tarkoittaa rahoituksen äkillinen tippuminen myös toiminnan sopeuttamista hyvin nopealla aikataululla. Tämä haastaa toimintaamme monella tavalla, kun niin puolueen kuin puolueyhdistysten kassat on juuri tyhjennetty eduskuntavaalikampanjaan.

Vihreiden sisällä Viitteen rahoitus on ollut jo alkujaan vaatimattomalla tasolla, ja nyt leikkaukset koettelevat paitsi akuuttia kassatilannetta, myös mahdollisuuksiamme pitkäjänteiseen vaikuttavaan toimintaan. Viitteen toiminta on aina ollut vapaaehtoispainotteista ja olemme onnistuneet olemaan kengännauhabudjetilla varsin vaikuttavia, mutta leikkauksien myötä vaikuttavan toiminnan edellytykset ovat vaakalaudalla. Haluaisimme erityisesti pitää kiinni osa-aikaisesta toiminnanjohtajastamme, joka ansiokkaasti hoitaa hallinnollisia asioita ja vapauttaa aktiivien aikaa muun muassa tapahtumien ja vaikuttavan viestinnän järjestämiseen. Lisäksi haluaisimme kerryttää kassaa tulevia vaalikampanjoita varten, jotta Vihreiden ja viitteen kannatus ja samalla rahoitus saadaan nousuun. Näiden mahdollistamiseksi pyydämme tukeanne.

Mikäli taloudellinen tilanteesi sallii, arvostaisimme suuresti jos voit tukea Viitettä kerta- tai kuukausilahjoituksella. Pienetkin lahjoitukset ovat arvokkaita, sillä tunnetusti pienistä puroista syntyy suuri joki.

Lahjoituslinkin löydät täältä: https://www.vihreat.fi/lahjoita/lahjoita-yhdistyksille/?kieli=fi&liitto=tiede

Kertalahjoitukset maksetaan heti ja kuukausilahjoitus veloitetaan laskuna.

Kiitos jo etukäteen! Mikäli asiasta herää mitään kysyttävää, älä epäröi olla yhteydessä vaikkapa sähköpostilla ([email protected]).