Viitteen jäsenkokous päätti esittää kansanedustaja Atte Harjannetta Vihreiden varapuheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajat valitaan Vihreiden puoluekokouksessa 11.-12. syyskuuta.

Atte Harjanteen esittelyteksti:

”Olen Atte Harjanne, 37-vuotias kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu ja diplomi-insinööri Helsingistä. Ennen nousuani eduskuntaan tutkin työkseni ilmastonmuutoksen taloudellisia ja yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Pyrin puolueen varapuheenjohtajaksi, sillä haluan osaltani rakentaa entistäkin vaikuttavampaa, moniäänisempää ja laajemmin puhuttelevaa vihreää puoluetta, joka nojaa tutkittuun tietoon, ratkoo ilmastokriisiä ja luontokatoa, rakentaa kestävää taloutta ja puolustaa sivistystä, demokratiaa ja tasa-arvoa. Se vaatii sekä uskottavia tekoja että rehellistä ja avointa viestintää. Tekemistemme on puhuteltava ihmisiä laajasti ja oltava moniäänistä, rakentavaa ja mukaan kutsuvaa.

Meidän tulee olla vaihtoehto jokaiselle, joka haluaa antaa äänensä kestävän tulevaisuuden puolesta, ammatista, iästä, sukupuolesta tai koulutuksesta riippumatta, ja voittaa puolellemme ihmiset sekä ratikkakiskojen että sorateiden varsilta.

Haluan, että jatkamme työtä Suomen johtavana tiedepuolueena. Se edellyttää meiltä tieteen, tutkimuksen koulutuksen ja sivistyksen puolustamista, tiedeyhteisön kuuntelemista ja tietysti myös kykyä päivittää linjojamme tiedon karttuessa.

Minulle vihreät ei ole vasemmisto- eikä oikeistopuolue, eikä meidän kannata kumpaakaan pyrkiä olemaan. Tavoittelemme yhdessä ekologisesti ja eettisesti kestävää maailmaa, ja rakentava ja ennakkoluuloton ajatustenvaihto puolueen piirissä erilaisista näkemyksistä, keinoista ja painotuksista vain vahvistaa meitä. Vihreitä tarvitaan rohkeana rakenteiden uudistajana.

Tärkeimpiä teemoja itselleni politiikassa ovat ilmasto- ja energia, ulko- ja turvallisuuspolitiikka, kaupungistuminen, talous sekä tietoyhteiskuntakehitys. Varapuheenjohtajana haluaisinkin nostaa puolueen profiilia erityisesti näissä aiheissa, joissa meillä on tuoreita näkökulmia ja paljon painavaa sanottavaa. Puolueen jäsenistön laajaa ja monipuolista osaamista kannattaa tässä hyödyntää.

Oma vihreä tarinani alkoi vuonna 2012 ja on sittemmin jatkunut vaalikampanjoissa, työryhmissä, paikallisyhdistyksen puheenjohtajana, valtuustoryhmissä ja eduskunnassa.

Olen saanut ja oppinut tältä puolueelta paljon, ja nyt haluan antaa takaisin. Uskon, että voisin varapuheenjohtajana auttaa meitä olemaan yhdessä vielä vaikuttavampia, puhuttelemaan yhä useampia ja vauhdittamaan kestävän tulevaisuuden rakentamista.

Lue lisää: https://atteharjanne.fi/2021/08/05/ehdolla-vihreiden-varapuheenjohtajaksi/