Toiminnanjohtaja Tuomo Liljenbäck aloitti Viite – Tieteen ja teknologian vihreät ry:n ensimmäisenä vakituisena työntekijänä vuoden 2020 alussa. Liljenbäck toimii myös Kaakkois-Suomen vihreiden toiminnanjohtajana.

– Olen erittäin innoissani siitä, että pääsen nyt työskentelemään myös Viitteen hyväksi. Liityin vihreisiin Viitteen perustamisen myötä, sillä Viitteessä kiteytyy se, mitä vihreältä politiikalta haluan: päätösten pohjaaminen faktoihin ja toimiviksi todettujen keinojen hyödyntäminen ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ympäristön suojelemiseksi, sanoo toiminnanjohtaja Tuomo Liljenbäck.

Liljenbäck on työskennellyt vuoden 2019 kesäkuun alusta Kaakkois-Suomen vihreät ry:n toiminnanjohtajana. Hän on toiminut Viitteen hallituksessa vuonna 2015 ja Varsinais-Suomen tieteen ja teknologian vihreiden hallituksessa vuosina 2018 – 2019. Vihreissä hän on toiminut myös puoluehallituksessa, puoluevaltuuskunnassa, Varsinais-Suomen vihreiden varapuheenjohtajana sekä Turun vihreiden puheenjohtajana.

Viite on vuonna 2008 perustettu Vihreän liiton valtakunnallinen yhdistys, jonka tavoitteena on edistää tutkittuun tietoon perustuvaa poliittista päätöksentekoa. Järjestön jäsenmäärä on kasvanut runsaasti viime vuosina; siihen kuuluu jo yli 600 jäsentä. Viite muuttuikin tämän johdosta liittomuotoiseksi järjestöksi vuonna 2018, ja paikallisyhdistyksiä on perustettu tähän mennessä Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle, Kaakkois-Suomeen, Keski-Suomeen, Pirkanmaalle, Varsinais-Suomeen, Satakuntaan ja Oulun vaalipiiriin.

– Perinteinen eturyhmäajattelu on saanut jossain määrin väistyä ja tieteellisen tutkimuksen ja asiantuntijatiedon roolia poliittisessa päätöksenteossa pidetään nykyisin entistä tärkeämpänä, mikä näkyy myös Viitteen jäsenmäärässä. Nopeasti kasvavalle järjestölle oli tärkeää saada työntekijä hoitamaan lisääntyvää työmäärää ja jäsenyhdistysten tukemista. Järjestö on koko kymmenvuotisen historiansa ajan toiminut täysin vapaaehtoisvoimin, joten palkatun työntekijän saaminen on meille suuri edistysaskel, sanoo Viitteen puheenjohtaja Johanna Kohvakka.

Lisätietoja:


Tuomo Liljenbäck, toiminnanjohtaja, [email protected], 0440918171