Tekniikan tohtori ja yrittäjä Tuomas Jaanu on eronnut Liberaalipuolueesta ja liittynyt Vihreisiin ja Viitteen jäseneksi. Jaanu on Liberaalipuolueen entinen varapuheenjohtaja ja kansanedustajaehdokas. Jaanu kertoo liittyneensä Vihreisiin ja erityisesti Viitteeseen, koska tieteellisen tiedon ja tutkimuksen edistäminen päätöksenteossa on tällä hetkellä olennaisinta muun muassa ilmastonmuutoksen ja muiden ihmiskunnan ongelmien ratkaisemisessa.

”Politiikassa tärkeintä on itselle tärkeiden asioiden ajaminen. Tätä auttaa, jos ehdokkaita saadaan läpi. Pienpuolueissa tämä on vaalijärjestelmästä johtuen vaikeaa. Politiikan polarisoituminen ja kahtiajakautuminen vaikeuttaa lisää. Enää ei äänestetä asian puolesta, vaan jotain asiaa vastaan”, Jaanu sanoo.

Myös Liberaalipuolueen entinen puheenjohtaja Tea Törmänen liittyi aiemmin Viitteeseen.

Viite toivottaa Jaanun lämpimästi mukaan puolueen toimintaan.

Lisätietoja:
Tuomas Jaanu
Tel. + 358 40 482 7193

Johanna Kohvakka
Puheenjohtaja, Viite – Tieteen ja teknologian vihreät ry
tel. +358 440 241 011