Tohtorikoulutettava, Suomen Ekomodernistien puheenjohtaja ja Liberaalipuolueen entinen puheenjohtaja Tea Törmänen on eronnut Liberaalipuolueesta ja liittynyt Vihreisiin ja Viitteen jäseneksi.

Törmänen kertoo liittyvänsä Vihreisiin, koska ilmastokriisi vaatii voimakkaita poliittisia tekoja. “Viime kevään rankan vaalirutistuksen jälkeen pidin kesän politiikkataukoa ja mietin rauhassa jatkosuunnitelmia. Tulin siihen lopputulokseen, että suomalaisesta vaalijärjestelmästä johtuen pienpuoluetoiminta ei omassa elämäntilanteessani ole tehokkainta resurssien käyttöä. Päätinkin jatkaa poliittista vaikuttamista eduskuntapuoleessa. Biologina ilmasto- ja biodiversiteettikriisin vallitessa haluan toimia puolueessa, jossa ympäristöasioiden tärkeys ymmärretään.“

Vihreiden kautta Törmänen pystyy jatkamaan työtään ympäristön, tieteen ja perustulon puolesta. “Valitsin juuri Viitteen, koska omaan tieteellisen maailmankuvan. Tavoitteenani on lisätä tutkitun tiedon hyödyntämistä suomalaisessa ympäristöpolitiikassa sekä saada ihmiset ymmärtämään, että ilmasto- ja biodiversiteettikriisit voidaan ratkaista ilman että jäämme globaalissa kilpailussa muiden jalkoihin. Meiltä puuttuu vielä uskottava, positiiviinen visio hiilineutraalista tulevaisuuden yhteiskunnasta.”

Törmäselle on myös tärkeää, että Vihreät on arvoliberaali puolue, jossa tasa-arvo ja yhdenvertaisuus otetaan vakavasti. “Olen pari viime vuotta toiminut Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnassa ja minulle on tärkeää jatkaa myös näiden teemojen parissa.”

Viite ja Vihreät toivottavat Törmäsen lämpimästi mukaan puolueen toimintaan.

 

Lisätietoja:

Tea Törmänen
tea.tormanen[ät]gmail.com
tel. +358 045-6157432

Johanna Kohvakka
Puheenjohtaja, Viite – Tieteen ja teknologian vihreät ry
tel. +358 440 241 011