Kuva: Petri Artturi Asikainen

 

Viite – Tieteen ja teknologian vihreät esittää Maria Ohisaloa Vihreiden puheenjohtajaksi.

Vihreiden varapuheenjohtaja, yhteiskuntatieteiden tohtori ja vihreiden toiseksi suurimmalla äänisaaliilla kansanedustajaksi noussut helsinkiläinen Maria Ohisalo osallistui lauantaina vihreiden suurimman henkilöjäsenjärjestön, Viite – Tieteen ja teknologian vihreät ry:n puoluekokousasioita valmistelevaan kokoukseen ja toivoi tukea ehdokkuudelleen.

Viite on ensimmäinen vihreiden järjestö, joka esittää Maria Ohisaloa puheenjohtajaksi. Ohisalo toivoi juuri valtakunnallisen Viitteen tukea, sillä hänelle niin köyhyystutkijana, kansanedustajana kuin puolueen puheenjohtajana olisi äärimmäisen tärkeää, että tulevaisuudessakin tekemämme päätökset pohjataan tutkittuun tietoon ja politiikassa huomioidaan paremmin asiantuntijoiden ja tutkijoiden työtä.

”Ilmastonmuutoksen ja köyhyyden torjunta ovat politiikan tärkeimmät tehtävät. Ne eivät ole irrallisia teemoja, eivätkä ne ole politiikan sivuhuomioita. Sen me olemme puolueena osoittaneet viimeistään kevään 2019 eduskuntavaaleissa. On aika tehdä reilu muutos, siirtymä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa, jossa ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvointi on kaiken politiikan ytimessä. Tieteen, tiedon ja koulutuksen kunnianpalautus on tehtävä nyt, se on myös keino ilmastonmuutoksen ja köyhyyden torjuntaan”, Ohisalo sanoo.

Viitteen puheenjohtaja Johanna Kohvakka toteaa: ”Tiede ei ole täydellinen tai erehtymätön, mutta se on paras saatavilla oleva keino kartuttaa ymmärrystämme ympäröivästä maailmasta. Kun puhutaan kauaskantoisista poliittisista päätöksistä, joilla on vaikutusta tuleviin sukupolviin, on entistä tärkeämpää, ettei päätöksiä tehdä hätiköiden tai vaikkapa eturyhmien sanelemana. Siksi Viitteen tehtävä muistuttaa tutkitun tiedon hyödyntämisestä politiikan teossa on tärkeä. Ohisalo on ilmaissut johtajana olevansa kuunteleva, harkitseva ja mukaanottava. Hän kannustaisi vihreitä tekemään töitä yhteisten tavoitteidemme eteen kaikkialla Suomessa.”

Tieteellisen tutkimuksen ja asiantuntijatiedon hyödyntämistä poliittisessa päätöksenteossa edistävä Viite on kasvanut viimeisen kolmen vuoden aikana merkittävästi ja muuttui viime vuonna liittomuotoiseksi järjestöksi. Tämän myötä Viitteellä on nyt paikallisyhdistykset Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Varsinais-Suomessa, Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla. Lisäksi uusia yhdistyksiä suunnitellaan myös Satakuntaan, Kaakkois-Suomeen sekä Ouluun. Nyt valituista kansanedustajista 10, tasan puolet, on Viitteen jäseniä. Maria Ohisalo on yksi heistä.

Lisätiedot

Maria Ohisalo, kansanedustaja
maria.ohisalo[ät]eduskunta.fi

Johanna Kohvakka, Viitteen puheenjohtaja
johanna.kohvakka[ät]vihreat.fi