Tunnin juna ja suunta tulevaisuuden Eurooppaan

Vähemmän lapsia, vähemmän lihaa, vähemmän lentämistä. Nämä ovat valintoja, joilla ihminen voi pienentää hiilijalanjälkeään. Hiljattain on puhuttu paljon lentoverosta. Ihmisten valintoja ohjaa raipan lisäksi myös porkkana. Minä en pidä lentämisestä, se on epämukavaa. Mieluummin matkustan vaikka vähän kauemmin junassa, varsinkin jos se olisi suhteessa lentämistä edullisempaa. Entisen ja nykyisen pääkaupungin välinen Tunnin juna helpottaisi liikkumista, se tekee positiivisen rakennemuutoksen Varsinais-Suomesta ja sen työpaikoista helpommin tavoitettavia.

Tästä hyötyy koko Suomi, edesauttaen talouskasvuamme. Meidän on ajateltava myös kauemmas ajassa ja paikassa. Suomen ei tarvitse olla niin pahasti maantieteensä vanki, Euroopan takapajula. Junayhteydet ensin Helsingistä Tallinnaan ja sitten Turusta Tukholmaan yhdistävät meidät muuhun mantereeseen. Sopivan nopeasti ja paljon lentämistä ympäristöystävällisemmin. Tätä esimerkkiä voimme näyttää myös muille.

Aloitetaan Tunnin junasta, se on helposti tunneleiden välissä, ja kurkotetaan sen jälkeen Eurooppaan.