Tiedote, Espoo 19.3.2018

Tutkittuun tietoon perustuvaa politiikkaa edistävä Vihreä liitto rp:n valtakunnallinen yhdistys Viite – Tieteen ja teknologian vihreät ry muuttuu jäsenmäärän kasvun myötä liittomuotoiseksi. Ensimmäinen paikallisyhdistys perustettiin Otaniemessä perjantaina 16.3.2018. Perustajajäseniä olivat mm. vihreät kansanedustajat Johanna Karimäki ja Jyrki J.J. Kasvi.   

Viite – Tieteen ja teknologian vihreät ry:n ensimmäinen paikallisyhdistys Espoon tieteen ja teknologian vihreät ry perustettiin Otaniemessä perjantaina 16.3.2018. Viite on Vihreän liiton valtakunnallinen yhdistys ja suurin henkilöjäsenjärjestö, jonka tavoitteena on edistää tutkittuun tietoon perustuvaa poliittista päätöksentekoa sekä koulutusta ja tieteen tekemistä Suomessa. Lisätietoa Viitteestä: https://viite.fi.

“Tieteen ja sivistyksen puolustamisen tarve on korostunut yhteiskunnassamme viimeisten vuosien aikana. Tämä on näkynyt jäsenmäärän kasvuna myös Viitteessä, joka on kymmenessä vuodessa kasvanut vihreiden suurimmaksi jäsenyhdistykseksi”, iloitsee Viitteen puheenjohtaja Teemu Meronen. Lisää paikallisyhdistyksiä tullaan perustamaan kuluvan vuoden aikana ainakin neljään muuhun kaupunkiin ympäri Suomea. Seuraavana vuorossa on Turku huhtikuun alussa.

Tuoreen yhdistyksen perustajajäseniä olivat mm. vihreät kansanedustajat Johanna Karimäki ja Jyrki J.J. Kasvi.  

“Viime vuosien koulutus- ja tiedepoliittiset päätökset eivät perustu tutkimustietoon tai edistä sivistysvaltion olemassaoloa. Kuitenkin viimeisimmän Tiedebarometrin (2016) mukaan suomalaiset kaipaavat yhä vahvemmin poliittisen päätöksenteon pohjaksi tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa tietoa. Tämä näkyy myös Tieteen ja teknologian vihreiden suosiossa”, arvioi kansanedustaja Johanna Karimäki.

“Espoon on hyvä olla etujoukoissa sivistyksen puolustamisessa sekä tieteeseen ja tutkimukseen pohjautuvassa päätöksenteossa. Espoon Vihreät ovat työskennelleet vahvasti viime vuosina mm. Otaniemen kampusalueen kehittämisen sekä Euroopan kestävimmän kaupungin tittelin eteen. Hienoa, että saamme tänne myös Viitteen paikallisyhdistyksen”, riemuitsee Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Jyrki J.J. Kasvi.

Espoon tieteen ja teknologian vihreiden ensimmäisen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin LuK Johannes Elmnäinen ja hallituksen jäseniksi Jaana Ailus, Maija Arvonen, Hanna Hukari, Lauri Luumi, Petteri Räty, Aki Saariaho sekä Toni Tuomanen.

“Sivistys kaipaa puolustajaansa, myös Espoossa. Lähdemme innolla edistämään tieteen asemaa ja kutsumme kaikki espoolaiset mukaan toimintaamme”, kannustaa tuore puheenjohtaja Johannes Elmnäinen.

Lisätietoja:

Johannes Elmnäinen
Puheenjohtaja
Puh. 0440127 867
johannes.elmnainen(a)vihreat.fi

Johanna Karimäki
09 432 3021
johanna.karimaki(a)eduskunta.fi

Jyrki J.J. Kasvi
09 432 3062
jyrki.kasvi(a)eduskunta.fi

Tiedebarometri 2016: http://www.tieteentiedotus.fi/files/Tiedebarometri_2016.pdf
https://viite.fi

 

TallennaTallenna

TallennaTallenna