Vihreiden puheenjohtajaehdokas Mika Flöjt ilmoitti suhtautuvansa kriittisesti Osmo Soininvaaraan sekä Tieteen ja teknologian vihreät – Viite yhdistykseen (Iltalehti 5.6.). Flöjt epäilee, jaammeko puolueen perusarvot.

Epäilyille ei onneksi ole mitään syytä. Vihreiden perusarvoja ovat periaateohjelmaamme kirjatut vastuu, vapaus ja välittäminen, jotka varmasti kaikki Viitteen ja muiden vihreiden yhdistysten jäsenet jakavat.

Viite ajaa erityisesti tutkittuun tietoon perustuvaa politiikkaa. Mielestämme tieteen asemaa tulisi parantaa ja uskomme että teknologian merkitys yhteiskunnissa tulee korostumaan tulevaisuudessa entisestään. Viite on esimerkiksi laatinut tiedepoliittisen ohjelman ja järjestämme säännöllisesti tapahtumia, joissa keskustellaan eri teknologioiden kehittymisen vaikutuksista yhteiskuntaan.

Kaikille Vihreille ilmastonmuutoksen torjunta on toivottavasti yksi keskeisimpiä toimintaa ajavia periaatteita. Keinojen suhteen on erilaisia näkökulmia ja hyvä niin. Vihreiden viime puoluekokouksessa hyväksytyn strategian mukaisesti vähennämme Vihreissä yksimielisyyden vaatimusta. Erilaiset näkökulmat tekevät liikkeestämme rikkaamman ja vahvemman.

Toivotamme sekä Mika Flöjtin että muut toiminnastamme kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi mukaan tutustumaan Viitteeseen.

Teemu Meronen
Puheenjohtaja
Tieteen ja teknologian vihreät – Viite ry

Vastineemme on julkaistu Iltalehdessä