Politiikassa päätetään monitahoisista asioista, joissa niin tavoitteiden asettaminen, keinojen valitseminen kuin tulosten ymmärtäminenkin vaatii tutkimustietoa. ”On tärkeää, että poliittiset päätökset perustuvat puolueettomasti tuotettuun ja parhaaseen saatavilla olevaan tietoon – siis tieteeseen”, muistuttaa Viitteen puheenjohtaja Jani Moliis. Vihreät on ainoa puolue, jolla on suuri tieteen ja teknologian alan jäsenjärjestö.

Tieteen ja teknologian vihreät ehdokkaat haluavat, että julkisesti tuotetun tiedon tulee myös olla kaikkien saatavilla ja hyödynnettävissä. ”Haluamme, että yhteisin varoin tuotettu tieto koituu yhteiseksi hyväksi”, linjaa Viitteen varapuheenjohtaja Mari Saario. On tärkeää panostaa myös perustutkimukseen, joka luo täysin uutta tietoa.

Tieteen ja teknologian vihreiden kaikki vaaliteesit löytyvät sivustolta

http://www.tiedepuolue.fi/

Lisätietoja:
Jani Moliis, puheenjohtaja, jani (a) moliis.fi, puh. 041 4696 202
Mari Saario, varapuheenjohtaja, mari.saario (a) iki.fi, puh. 045 652 6529

Tieteen ja teknologian vihreät – Viite ry on tiede- ja teknologiapolitiikasta kiinnostuneiden Vihreiden järjestö. Esimerkiksi uusiutuva energia, geeniterapia ja tietoturvallisuus ovat kaikki kysymyksiä, jotka vaativat päätöksentekijöiltä uudenlaista asiantuntemusta. Viitteen tarkoituksena on tarjota jäsenistönsä asiantuntemusta Vihreiden käyttöön päätöksenteon tueksi, tuoda vihreitä arvoja tieteeseen ja tutkimukseen sekä kohottaa Vihreiden profiilia tieteen ja teknologian asiantuntijoiden parissa.