Ensi lauantaina 24.4. kokoonnutaan Viitteen kevätkokoukseen Vihreiden puoluetoimistolle (Fredrikinkatu 33A, 3. krs). Merkittävimpänä asiana kokouksessa on vuoden verran ”työn alla” olleen Viitteen Periaateohjelman hyväksyminen. Samoin kokouksessa valitaan Viitteen neljä edustajaa Turun puoluekokoukseen 22.-23.5. Kaikki Vihreät ovat tervetulleita puoluekokoukseen, mutta jos haluat tulla äänivaltaiseksi edustajaksi, tule paikalle Viitteen kevätkokoukseen ja ilmoittaudu puoluekokousedustajaksi. Voit asettua ehdolle myös poissaolevana lähettämällä minulle viestin. Jos kuitenkin olet jo jonkun muun Vihreän yhdistyksen puoluekokousedustaja, et voi olla myös Viitteen edustaja.

Lauantain aikataulu näyttää suunnilleen tältä:
13:00 Kaikille avoin hallituksen kokous
14:00 Yhdistyksen kevätkokous
14:30 Tauko kevätkokouksessa, keskustelua Puolueen varapuheenjohtaja Mari Puoskarin kanssa tiede- ja teknologiapolitiikasta
n. 15:15 Kevätkokous jatkuu
n. klo 17:00 Kokous päättyy, vapaamuotoiset jatkot halukkaiden kesken.

Tilaisuudessa on tarjolla pientä purtavaa, jolla nelituntisesta sessiosta pitäisi selvitä, jos paikalle ei saavu liian nälissään.

Kevätkokouksen esityslista on seuraavanlainen:

1. Kokouksen avaus
2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen järjestäytyminen
4. Vuoden 2009 vuosikertomuksen, tilinpäätöksen, tilikertomuksen ja tilintarkastajan lausunto
5. Tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen
6. Puoluekokousedustajien valinta
7. Periaateohjelman hyväksyminen muutosesityksineen (Viitteen periaateohjelma)
8. Ilmoitusasiat
9. Kokouksen päättäminen

Jotta kokous pystyttäisiin vetämään läpi suunnitellussa aikataulussa, ei periaateohjelmasta enää keskustella yleisellä tasolla, vaan ainoastaan selkeät ja yksiselitteiset muutosesitykset käsitellään. Niitä saa tehdä kokouksessa (kirjallisena, toivottavasti) tai lähettämällä minulle viestiä. Ohjelmaluonnos lähetettiin listalle eilen, lisäksi nettiin tulee lähipäivinä versio, jossa on rivinumerot muutosesitysten kohdentamisen helpottamiseksi.

Toivottavasti nähdään sankoin joukoin lauantaina,