Viite – Tieteen ja teknologian vihreät ry on kasvanut vauhdilla. Jäseniä on jo useita kymmeniä. Yhdistys on järjestänyt tilaisuuksia, tapahtumia – pikkujoulutkin. Ja lisää on tulossa, yhdistys on vasta tiensä alussa!

Tapahtumien järjestämisen ohella on tärkeää, että Viite pystyy vaikuttamaan Vihreiden politiikkaan mahdollisimman tehokkaasti. Siksi: mikäli et ole maksanut Viitteen jäsenmaksua tältä vuodelta, nyt on aika se tehdä, liittymällä Viitteen jäseneksi.

Se onnistuu sähköisesti muutamassa minuutissa osoitteessa http://www.vihreat.fi/liity-jaseneksi

Mini-FAQ seuraa:

Q: Miksi nyt eikä vasta tammikuussa?

A: Tärkein areena, jossa Vihreiden politiikkaan vaikutetaan, on puoluekokous. Se, kuinka monta edustajaa Viitteellä on Vihreiden seuraavassa puoluekokouksessa, määritellään tämän vuoden jäsenmäärän perusteella. Siten liittymällä Viitteen jäseneksi *nyt* jäsenyytesi vaikuttaa Viitteen positiivisesti puoluekokousedustajien määrään seuraavassa puoluekokoukssa. Siten jäsenyytesi kasvattaa Viitteen vaikutusvaltaa Vihreiden sisällä.

Q: Miksi on tärkeää, että Viitteellä on vahva edustus seuraavassa puoluekokouksessa?

A: Seuraavassa puoluekokouksessa Vihreät hyväksyy uuden poliittisen ohjelman, jossa linjataan Vihreiden poliittisia tavoitteita kaudelle 2011-2015. On ensiarvoisen tärkeää, että näissä linjoissa näkyy Viitteen kädenjälki mahdollisimman voimakkaasti. Mukana on runsaasti mm. tiede-, tietoyhteiskunta-, ja teknologiapoliittisia teemoja.

Q: En halua maksaa täyttä hintaa nyt, kun kuitenkin ensi vuonna pitää maksaa.

A: Jos olet uusi jäsen, saat tämän vuoden jäsenmaksun puoleen hintaan! Jäsenyys maksaa siis 12,5 euroa tai 5 euroa (vähävaraiset). Ei ole iso paukku.

Q: Mitkä ovat jäsenetuni?

A: Saat viikoittain kotiisi mainion Vihreä Lanka -lehden. Pääset osallistumaan jäsenille tarkoitettuihin tilaisuuksiin. Pääset mukaan Vihreiden sisäiselle keskustelupalstalle. Ja niin edelleen – onhan näitä.

Q: Puolue epäilyttää, mutta haluan tukea viitettä!

A: Voit ilmoittaa halutessasi olevasi sitoutumaton. Tällöin sinua ei lasketa Vihreiden jäsenmäärään etkä saa muita Vihreiden jäsenetuja. Vaihtoehto sopii ihmisille, joita Vihreät yleisesti epäilyttää mutta jotka haluavat tukea Viitettä. Valitettavasti tällöin kuitenkaan jäsenyytesi ei vaikuta Viitteen puoluekokousedustajiin, joten Viitteen vaikutusvalta puolueen sisällä ei tällä kasva. Silti vaihtoehtoa kannattaa harkita, jos haluaa tukea spesifisti Viitettä mutta ei syystä tai toisesta halua sitoutua Vihreisiin.

Q: Miten voin liittyä?

A: http://www.vihreat.fi/liity-jaseneksi