Iloisia uutisia: telecoms packageen kaavailtu, suurten europarlamenttiryhmien junailema vesitys ei mennyt europarlamentissa läpi! Vihreä MEP Satu Hassi kirjoittaa:

”Euroopan parlamentti on tänään – vastoin odotuksia – hylännyt EU:n telekompakettia koskevan kompromissin, joka oli neuvoteltu parlamentin suurimpien poliittisten ryhmien ja EU:n ministerineuvoston välillä. Parlamentti säilytti alkuperäisen kantansa, jonka mukaan kansalaisten Internet-yhteyksiä ei voida katkaista ilman oikeuden päätöstä, paitsi jos on kyse yleisen turvallisuuden takaamisesta. Esimerkiksi pelkkä vertaisverkkosivuilla käynti ei voi johtaa nettiyhteyden katkaisemiseen.

”Olen iloinen siitä, että europarlamentti puolusti sananvapautta netissä”, sanoi Satu Hassi. ”Kiistan taustalla on Ranskassa kaavailtu laki, jonka mukaan Internet-yhteys voidaan sulkea, jos käyttäjä käy vertaisverkkosivuilla, joilta voi ladata ilmaiseksi tekijänoikeuden alaista aineistoa. Parlamentin hyväksymä muotoilu kieltää tällaiset suhteettomat sanktiot”, selvitti Hassi.”

Lue tiedotteen koko teksti Vihreiden verkkosivuilla »