Vihreiden puoluehallitus otti kantaa ajankohtaiseen asiaan – lankaliittymien purkamiseen syrjäseuduilla:

”Vihreiden puoluehallitus edellyttää, että valtiollisesta monopolista nykyiseen asemaansa päätynyt yhtiö kohtelee kaikkia lankaverkkonsa käyttäjiä tasapuolisesti, olivatpa nämä suoraan TeliaSoneran tai yhtiön lankaverkkoa vuokranneiden operaattoreiden asiakkaita. Kenenkään lankayhteyttä ei pidä purkaa, mikäli tilalle ei ole tarjota yhtä nopeaa yhteyttä.

Lankaverkkojen tilalle tarjottava @450-yhteys voi olla lankaverkkoa merkittävästi hitaampi, ja sen hinta nousee päätelaitteen, antennin ja liittymismaksun vuoksi useampaan sataan euroon. Purku-uhan alaisia lankaverkkoyhteyksiä on rakennettu julkisin varoin, muun muassa EU:n rakennerahastojen ja maakuntaliitojen tuella.”

Koko oiva kannanotto os http://www.vihreat.fi/fi/node/4102